čtvrtek 2. dubna 2009

Nepodceňujme bezpečnost!

Jak všichni víme, blíží se návštěva amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze. V souvislosti s jeho veřejným vystoupením vstoupila v platnost řada omezení, které musí splnit ten, kdo chce na jeho projev přijít. Jejich množství prý dokonce i překvapilo americkou stranu, která pobídla Českou republiku k jejich omezení, jak se i stalo. Je to ale dobře?
Každý předmět je potenciálně nebezpečný, nejen telefon či fotoaparát. La Fichaise odhalila ve spolupráci s nezávislým specialistou na bezpečnost a výrobu gumových kačenek i několik dalších věcí, které policie opomene kontrolovat. Pro naše čtenáře jsme vytvořili reprezentativní výběr (a nepochybujeme, že by šel mnohonásobně rozšířit):
Ochrana nohou: Přestože je projev na otevřeném prostranství, neměly by být povoleny žádné ponožky a boty méně než polootevřené, hrozilo by riziko udušení prezidenta v případě kontaktu s danou osobou (zákon definuje polootevřené boty jako ochranu dolní část lidského těla tvořenou plastickými či přírodními materiály s propustností v normě stanovené vyhláškou, užívané k přesunům, převozům či jejich kombinaci, s hraniční výškou 1/10 výšky těla od kontaktu s podložkou bez přídavných navyšovačů zkreslujících měření, spojenou materiály definovanými v dodatku zákona o spojujících materiálech v příslušném paragrafu příslušné sbírky).
Fazole a luštěniny: Podobnou hrozbu jako výše zmíněná ochrana nohou představují i jídla z luštěnin, která by mohl atentátník před svým činem sníst, a pak se pokusit svou oběť otrávit. Je proto třeba znemožnit veškerý přístup k této zelenině, včetně likvidace skrytých zásob v domácnostech.
Nehty: Všichni návštěvníci by měli mít ostříhané nehty (na maximální možnou úroveň definovanou v dvacetistránkovém popisu v aktuální novele zákona o útočných zbraních, kterou tu z kapacitních důvodů nemůžeme citovat), aby se s nimi nemohli vrhnout na prezidenta Obamu.
Banány: Už od útlého věku jsou děti v televizi nabádány, aby si dali pozor na pohozené banánové šlupky. Stačí jeden snědený banán, nevhodný krok a může být po prezidentovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat